{ "title": "Seboreik Dermatit İlaçları", "image": "https://www.dermatit.gen.tr/images/seboreik-dermatit-ilaclari.jpg", "date": "19.01.2024 06:21:21", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Seboreik Dermatit İlaçları, Seboreik dermatit, Saç derisi saçlı bölgeleri etkileyen aşırı yağlanma sonucu yağ bezelerinin iltihaplanması oluşan deride kepek ve döküntüler, kaşıntı, kızarıklık, gibi belirtiler gösteren bağışıklık sistemiyle alakalı bir cilt hastalığıdır. Bebeklere, orta yaş gurubunda ve yaşlılarda görülür. Bebeklerde 6-12 ay arasındakilerde tedaviye gerek duyulmadan kendiliğinden iyileşir. Yetişkinlerde saç dökülmesine yol açabilir. Bazı yetişkin hastalarda ise hiçbir müdahale yapılmadan hastalığın kendiliğinden ortadan kalktığı görülmektedir. Bulaşıcı olmayan bir deri hastalığıdır. Seboreik dermatitin kesin ve tıbbi bir tedavisi maalesef yoktur. Piyasada var olan çeşitli ilaçlar ve bitkisel içerikler aslında hastalığın tedavisinde belirli bir yere kadar etki gösterir, ilaçları kullanılımına ara verildikten sonra rahatsızlık yeniden lüks eder.

Bununla alakalı piyasada birçok şampuan ve sabun da bulunmaktadır. Bunların kullanılmasıyla da tıpkı diğerlerinde olduğu gibi rahatsızlık kısmen düzelir sonra tekrar lüks eder. Birçok bilim insanı hastalığın düzgün beslenme ile bağlantılı olduğuna inanmışlardır. Yüksek lif içeren yiyeceklerin tüketilmesi önerirler. A vitaminin bolca alınmasının gerekliliğinden bahsederler çünkü A vitamini, cildi dış etkenlerden korumak cilt lekelerini ve akneleri gidermek ve cilt derisini canlandırmak için önemlidir. Klorofil içerikli zengin besinlerin tüketilmesinde tavsiye edilir. Bolca sebze meyve ve kuru yemiş tüketilmelidir. Bunlar Seboreik dermatit semtomlarının azalmasına yardımcı olurlar olurlar.

Alkol tüketiminin bu hastalığı daha çok tetiklediği görülmüştür. Vücudu çok aşırı yağlanan ve çok terleyen kişilerin temizliklerine dikkat etmelerini, 2-3 günde bir banyo yapmalarını da tavsiye edebiliriz.

Seboreik Dermatit ilaçları

Bazı hekimler tedavi için Malessezia furfura etki edebilen antibiyotikleri önerirler, fakat bunların yan etkileri çok fazladır.

Bunun yerine dermatologların İmidazoller, terbinafin, çinko piritoin, selenyum sulfit, gibi etkili ilaçları önerdiklerini söyleyebiliriz. Ama bunları kendi başınıza alınmaması mutlaka bir dermatologa danışılması önemlidir.
" } ] }